Egyéb kategória

Tudtad, hogy a gyümölcscukor- fruktóz -méreg is lehet ?!

 

Kedves Fruktóz ! 

Nem szeretlek. Nem tetszik, hogy a felszívódásodra nem minden gyermek képes. Nem tetszik, hogy alattomos vagy, hogy nehezen lehet ” megfogni”.

Nem tetszik, hogy rengeteg ételben jelen vagy. Olyan ételekben, amiket nem is sejtenének a kìvülállók.

Nem tetszik, hogy a fiam pocakját és popsiját ezerszer kimarta a jelenléted, nem tetszik, hogy fájdalmat okozol.

Nem tetszik, hogy Rád diétázni az egyik legnagyobb feladat, mert már mindenhol jelen vagy glükóz-fruktóz szirup formában.

Amíg nem bukkantunk rád, arra, hogy Petinek nem jó a jelenléted, addig a fiam órákat sírt, éjszakákat nem aludt, csontsoványra fogyott, visszafejlődött értelmében. 10 percenként kellett pelust cserélnem, véresre martad a bőrét. Nem tetszik, hogy majdnem megölted 4 éves korában.

Azóta is a legnagyobb ellenségünk vagy.

Mindig hallom, hogy a gyümölcs mennyire egészséges. Miattad a fiam számos ízt nem érezhet, almát soha nem ehet, mert abban a jelenléti arányod a legmagasabb.

Gyűlölöm, hogy kikerülhetetlen vagy. Gyűlölöm, hogy miattad több intoleranciája van Petinek, hogy édesítőszereket se bír. A jelenléted miatti káosz a test egész részére kihat.

Miattad az egyik fő étele a fiamnak a puffasztott rizs, hiszen gyümölcs és zöldség nélkül nehéz variálni, a többi ételallergia mellé.

Nem szeretem, hogy amikor megkérdezem valahol / karácsonyi vásár/, hogy tartalmaz-e fruktózt az étel, furán néznek rám. Mert nem ismernek Téged, mert nem tudják, mire vagy képes.

Elfogadtam, hogy így kell élnünk, de elkeserít, még mindig. 

A nagy karácsonyi süti kavalkádkor a legjobban fájsz nekem. Mert nem tartom igazságosnak, hogy mennyi mindenből kimarad a fiam.

Nem tudtam régen, hogy az emésztés folyamán, a lebomláskor mennyi minden alakul fruktózzá. Már tudom.

Azt kívánom, hogy  kevesebb embert érintsen jelenléted, hogy kevesebb embernek tudj ártani. 

 

Fruktózról itt olvashatsz: fruktóz érzékenység.

Több ételintoleranciánkról pedig itt: ” Anya, én soha nem ehetek…?”

Köszönöm, hogy elolvastad életünk röpke pillanatát, a gondolataimat, érzelmeimet. 

Mindownnap blog oldalt ITT találod a Facebook felületén, itt tudsz csatlakozni az oldalhoz,ha szeretnél. Több napi Petivel és több apró történéssel találkozhatsz az oldalamon.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük