Egyéb kategória

Mert hogy lehet egy gyereket, gyerektől tiltani? Hogy lehet tőlük megtagadni a kacajt?

Ma reggel a Mindenes /Peti szerint, ugye ez vagyok én/, gondolt egyet, és elvitte a bolondos dános /ahogy Eperke mondaná/ fiát a helyi fürdőbe.

Mindenes hátrahagyott minden kötelező feladatot /házimunka és a rendrakás/, boldoggá akarta tenni a fiàt. Mert a lánya jógatáborban, boldogan.

Mindenes ment a benti medencébe a fiával. Játszott vele, majd hagyta, hogy élvezze a vizet. Bent nem voltak sokan.

Mindenes azért árgus szemmel figyelt, ha bolondos gyermeke közelített valakihez. De csak figyelt. Megtartva a kellő távolságot, ami Petinek a szabadság érzetét adhatja.

Mindenes egyszer csak látta, hogy egy 8 év körüli kislány odamegy Petihez és beszélgetni kezd vele, megkérdezi, hogy hívják. A kislány kitartó, így Petinek lesz jàtszótársa.

Mindenes csak támassza a medence falát és csodálkozva nézi az eseményeket.
Aztán rohan a fia után, aki csak gondol egyet, és egyedül elindul a kinti medencékhez. Jönnek-mennek a medencék közt.

Majd Mindenessel közli a fia, hogy egyedül átmegy a gyerekmedencébe, ami kb 3 méter a mostani medencétől.

Mindenes engedi. Mert ott a víz állása alacsony. Mindenes a másik medencéből sasol, miközben a fiú ismerkedik a játékokkal.

És hopp! Egyszercsak ott lesz egy baba, a szüleivel. Peti fiú babamániás. Egyből odamegy és csak mondja és mondja a baba szüleinek, hogy az egy pucér baba és nagyon cuki és biztos a néni hasából jött ki és a cicijéből itta a tejet. És ez a baba rávigyorgott erre a kisfiúra.

A szülők, akik nagyon fiatalok voltak /Mindeneshez viszonyítva/ és szeretetteljesek barátsággal fogadták a kisfiú közeledését.

Az édesapa csak ennyit mondott:

” Nem zavar. Nekem nincsenek előítéleteim, mert rám sokan néznek csúnyán. Én egy roma fiú vagyok, de dolgozok és becsületes vagyok. Nekem a család az szent. És a gyerekek is. Minden gyerek.Mert hogy lehet egy gyereket, gyerektől tiltani? Hogy lehet tőlük megtagadni a kacajt?” 

Egy sokat  tapasztalt apuka szavai.

Mindenes csak hátrált és hàlás volt. Mert a fia játszhatott a babával. Es a fia közölte, hogy ez volt a legcukibb pucér baba és a legcukibb apukàt látta.

Aztán Mindenes elvitte ebédelni a fiát, majd elmentek a lányáért, Tatára. Utána kipurcanva már ittak hideg vizet. Hűsöltek.

Mindenes estére elfáradt, de egy Mindenes nem lehet fáradt, mert két csillogó szempár néz vissza rá, ma este is.
Nem is olyan rossz Mindenesnek lenni, igaz? 

Mennyi élmény volt ma is, pedig semmit nem csináltam, csak láttattam Petit.
Márcsak egy kis balatoni feeling hiányzik Mindenesnek.

Köszönöm, hogy elolvastad életünk röpke pillanatát. Megtalálsz a Facebook oldalon, Mindownnap blog néven. Ha van kedved csatlakozz hozzánk, itt több napi történéssel találkozhatsz.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük