Egyéb kategória

"Te hol és hogyan tudsz pelust cserélni Petin, hiszen 10 éves? Milyen pelust tudsz használni?"

Egy kérdés, ami talán sok embernek eszébe se jut. 

Az elején a sok pelenka és cseréje nem okoz gondot, ha speciális gyereked van, hiszen pelenkázók sok helyen találhatóak már. 

Az idő előrehaladtával azonban, ha gyermeked nem lesz szobatiszta, egyre nehezebb és érdekes lesz a helyzet. Legtöbb esetben a mozgásorlátozottaknak kijelölt vécét használjuk, mert sokszor ketten nem férünk be máshová. Olyan is van, amikor egy eldugott padot keresünk, és eltakarva Peti testét, teszem a dolgom.

Petinél a fellángoló székletinkotencia miatt nehezebb a dolgom, mert kenőcsös és bármikor megjelenhet a pelusban.

Volt rá példa, hogy rám szóltak egy helyen, akkor elmondtam, ha kapok ötletet, hol oldjam meg ezt a problémát, akkor ott fogom. Nem kaptam, de azóta sokkal jobban figyelek arra, HOL és HOGYAN oldjam meg úgy, hogy LÁTHATATLANOK maradjunk.

A másik probléma, az évek elteltével, hogy milyen pelenka lesz jó. Esetünkben jár a közgyógykártya, így annak terhére havi 90 db írható fel, DE ezek nem mindig váltak be. Sőt! 

Folyamatos átázással volt problémám. Nagyon meglepődtem, amikor egyik gyógyászati segédeszközt forgalmazó ismerősöm ajánlotta a Libero up’n’go 7-es pelust, a 26 kg-s fiamra ! Igaz, nem ingyenes, de van az a helyzet, amikor nem ez számít.

Kételyekkel teli vettem meg az első csomagot, majd meglepődve tapasztaltam, hogy jó Petire. Nem szorította a combján, nagyon rugalmas, puha anyag, nem marta ki a fenekén, nem engedte át a székletet, az ő , speciális székletét sem.

Nagyon jó megoldás, nyáron is, amikor nem x réteg ruha van rajta, hanem csak egy nadrág, mert ilyenkor egy jelzésnél, hogy ő is rá akar ülni a vécére, csak lecsusszantom, mint egy bugyit, vagy csak széttépem az oldalán, ha éppen van benne valami.

Nem is hittem el, hogy ekkora méretben még gondolnának ránk, hiszen valljuk be, a legtöbb gyerek 26 kg felett pelusmentes.

 A  pelenka elnyerte tetszésünket. ezután olvastam utána bőben a Libero klub programjának. Úgy gondolom elképesztően egyedi és gazdaságos megoldás.

Nekem több szempontból a Libero a nyerő, nézzétek meg ezeket a fotókat:

down szindrómás gyermekeket sem restek használni a reklámjukhoz, hiszen pelenka mindenkinek jár, legfeljebb nem beszélünk róla.

Kapcsolatot keresve termékmintát is kérhettek, ha nem találtok megfelelő méretet pont a link alatt.

Jó szívvel és tapasztalattal ajánlom az up’n’go termékeket, tényleg azt nyújtja, amit reklámoznak. Nekem, nekünk bevált.

A csere is egyszerű és gyors lehet, ha találsz megfelelő helyet. Soha ne add fel a reményt, hiszen annyi tapasztalatra és rutinra teszünk szert az évek alatt, hogy egy jó pelus találása, tesztelése nem lehet akadály…

Javaslom a sorstársaimnak, hogy ne adják fel a megfelelő termék felkutatását, kipróbálását, hiszen megkönnyíthető az életünk vele.

Tény, így is igyekszem mások elől, hosszabb pólóval eltakarni, hogy ne lássa idegen, mert csak „ciki” valahol, ha kilátszik, ha a tesótól megkérdezik, miért van mindig Petin pelus.

Nem magyarázhatom el mindig az összes betegségét, nekem, anyukának kell megtanulnom, megoldanom az ezzel járó problémák megoldását.

Emlékszem, hogyan is felejthetném el Petivel való terhességemet? Miről is szól a 9 hónap? A felkészülésről, miközben készülődik egy apuka és anyuka megszületése is. 

Találtam egy nagyon aranyos videót, ajánlom minden leendő apukának, szeretettel:

 

Köszönöm…hogy elolvastad életünk röpke pillanatait.

 

Mindownnap blog oldalt ITT találod a Facebook felületén.

Támogatott tartalom.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük