Egyéb kategória

Így segítették Peti önállóságát…

Elszökött, de szerették, amíg oda nem értem…

 

Mindig nagy dilemmám, hogyan és mikor engedjem az önállóságot Petinek. 11 éves, down szindrómás, és értelmi megértő készsége nagyon változó.

Nincs veszélyérzete, bárkivel leáll beszélgetni, mindenkit szeret. Becsapható, kihasználható, mert senkiről nem feltételez rosszat, gonosz szándékot. Ő mindenkinek bizalmat és szeretetet szavaz. 

Mégis, valahogy kell engednem. De ehhez kellenek Emberek.

Ahogy Peti mondaná, tegnap „fülgyógyászhoz” mentünk. Ügyes volt, kedvenc doktor bácsink / Módok dr/ alaposan megvizsgálta. Az elhúzódó nátha, a magas láz és a sok genny utóhatása fülkürthurut és bal oldali arcüreggyulladás.

Mivel nagyon jól viselkedett, megígértem, hogy bemegyünk kedvenc helyére, Süsü sütödébe. Pogácsáért. Összetett felszívódási zavarai miatt ez az egyetlen hely, ahol tudunk kész pékárut venni, ahol az összetevők listáját kézhez kaptam.

Odafele sétálva egy ismerőssel összefutottam, beszélgetni kezdtünk, de Peti ment egyedül ! előre. Nem akart megállni már.

Tudtam, hogy hova megy, hogy bemegy, nem csavarog el, és hagynom kell, hogy érezhesse a vélt önàllóságot. Attól féltem csak, mi lesz, ha éppen sokan vannak bent, mert pici az előtere ennek a sütödének, illetve a sorban állás nem az erőssége még.

Kb 4-5 perc után értem utol.
S így találtam.

Kiszolgálták és felültették, szerették, amíg odaértem. Tudták, hogy jönni fogok, megelőlegezték a pogácsát. 

Felelőtlenség vagy bátorság, hogy elengedtem egyedül, hogy pár méterre és pár percre látótávolságomon kívül hagytam? Ténylegesen nem láttam, de éreztem, hogy ebben ügyes, hogy jó helyre megy be, ahol figyelnek rá.

Soha nem én kértem ezt az itt dolgozóktól, egyszerűen így alakult. Ez pedig az ő érdemük, ez belülről jövő szeretet, ez az, amit NEM lehet kierőszakolni…

Kell az ilyen pillanat, neki is.
Már annyiszor mondja, hogy egyedül akar ide, vagy oda menni, de…
De kell mindehhez egy #süsüsütöde…is, és az ott dolgozók, is.❤❤❤❤❤❤❤

Köszönet érte, nekik.

Köszönöm, hogy elolvastad életünk röpke pillanatát.

Mindownnap blog oldalt ITT találod a Facebook felületén, itt tudsz csatlakozni az oldalhoz,ha szeretnél. Több napi Petivel és több apró történéssel találkozhatsz az oldalamon. 

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük