Egyéb kategória

Mitől foszthatna meg a szobatisztaság hiánya, 10 évesen…

 

Nyár van, pacsálni való idő. Szinte mindig csak a medencében lenne Petim.

Ugyanakkor van egy kis bibi. 10 éves. Hirschsprung betegség is, a down mellé. Egyik szövődménye lehet ennek, hosszantartó szövődménye a széklet állagának megváltozása és fellépő inkotencia a popsinál. Tekintettel, hogy preparált bél van a végbélben, a visszatartás a laza izomzat miatt nem egyszerű. 

Elég fejtörést okozott, hogyan is vigyem Petit medencébe, amit imád. Picinek úszópelust használtam, megduplázva egy sima, hosszítottabb fazonú úszónadrággal. Tesztelés után bevált. Szerencsére SOHA nem volt baleset vízben. Úgy látszik az ösztönének ez a része jól működik. Az egyik titka, amit nem tudok megfejteni…

Évek múlásával próbáltam nagyobb méretben keresni, de van egy határ, ahonnan nincs tovább. Jelenleg az egyik, 6-os méretű úszópelust használjuk, de már nagyon határeset. Egy csomag ára sem 500 Ft. Valamikor találtam egy készítőt, de 8.000 Ft lett volna egy darab. Attól elálltam, mert sokalltam az árát.

Vagyok úgy dolgokkal, hogy egy idő után nem kutakodom, amikor nem látom esélyét, hogy a rengeteg idő, amit keresésre fordítok, sikeres lesz. Így volt ez Peti popsijánál is, amikor brutálisan vérző és hámhiányos volt. Nem volt válasz a kérdéseimre, tapasztalnom kellett, mit bír a fiam szervezete élelmiszerileg.

Elfogadom, hogy bizonyos szempontból nem vagyunk átlagosak, így vannak dolgok, amikre nincsenek megoldások.

Éppen ezért lepődtem meg, amikor valahol, valaki írta, hogy úszópelus, nagyobb méretben, korrekt áron.

Nem is csúnya kivitelezésben. Az ára pedig 2.500 Ft/ db. Nem akartam elhinni. Egyből felkerestem Csacsikacsalád  oldalát.

Üzenet írása, kérdések. Méretezés. S bizony kezemben tarthattam a fiamra varrt, mosható úszópelust. Mekkora boldogság ez? Nem tudom, hogy aki nincs ebben a helyzetben, sejti-e ennek jelentőségét.

Érdekelt a készítő, az inspirációja, hogy lehet, hogy ő gondolt ránk.

Koltai Zsuzsanna, édesanya, akinek 4 gyermeke van és rengeteg praktikus dolgot készít. Régebben kezdte a pelusok varrását, de eleinte normál méretben, majd kapott  felkérést nagyobb méretre és igent mondott.

Jelenleg érett be a híre,  szájról szájra való terjedése a jelek szerint mostanában tetőzik. Elmesélte, hogy volt olyan anyuka, aki a pelenka hiánya miatt évek óta nem tudta a gyermekét strandra vagy fürdőbe vinni, de olyan édesanya is akadt, aki Amerikából hozatott. Talán pont ezek a visszajelzések, nem is talán, hanem biztosan erősítik meg Őt abban, hogy ilyet is varr és varrni fog.

A pelus letesztelve, a gyerek bőre pamuttal érintkezik, belül impregnált anyag van . Szeretjük. Könnyebbség.

Igen. A 4 éven felüli, nem szobatiszta gyerekek is szeretik a vizet, a pancsolást. Sem ők, sem Petim nem tehet a betegségről.

Miért áll meg a gyógyászati segédeszközök koncepciója bizonyos szinten? Miért van, hogy csak magánembernek jutunk eszébe? Miért nem lehet esetleg segédeszköz boltban kapni nagyobb úszópelenkát? Nemcsak minket érint ez a gond.

 Ez is egy láthatatlan probléma, amiről nem nagyon beszélünk- Pedig többen élnek így, mint sejtenék mások.

A szobatisztaság hiánya így is sok mindentől megfoszt, terheltséget jelent sok szempontból.

Köszönjük Koltai Zsuzsannának, Csacsikacsaládnak, hogy végre valaki szívvel dolgozik értünk ezen a területen is, s legalább ez a része könnyebb lett az életünknek.

Köszönöm…hogy elolvastad életünk röpke pillanatait.

Mindownnap blog oldalt ITT találod a Facebook felületén.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük