down szindróma

Kromoszóma karnevál lesz Budapesten, május 6-án, gyertek, legyetek velünk…ismerjetek meg minket…

 

Kromoszóma karnevál. Már az elnevezés is vidám.

A karnevált a tél búcsúztatására szoktak rendezni általában, vagy valami jó időszak beköszöntének a kezdetéhez is köthetik.

A kromoszóma karnevál  elnevezéssel a negatív gondolatok hátrahagyását szeretnék szimbolizálni a szervezők / Kisari Károly / , hiszen a karneválról a vidámság, mosolygás jut eszünkbe, illetve pozitív hozzáállás elengedhetetlen jelenlétét az év következő időszakához, hogy történjen bármi rossz, a legjobbat hozzuk ki belőle. Közösen, vagy egyedül, kinek hogy megy jobban, de jó lenne a társadalom, s mindenki által közösen összefogva taposni az utat….

 

Down szindrómás gyermeket nem én nevelek egyedül. Sokan vagyunk. A legtöbben nem tudtuk, hogy down babánk lesz, de alkalmazkodtunk a feladatokhoz. 

Vannak köztünk olyan szülők, akik aktívan, aktívabban egyesületi vagy alapítványi formában tesznek a gyermekeinkért, a jövőjükért. Én jelenleg még csak az írásaimmal tudok tenni, talán egyszer túllépek ezen is, és talán én is aktívabb tevő leszek. Nagyon remélem.

Most azonban Téged szeretnélek meghívni ide, a mi karneválunkra, hátha találkozhatunk. Esetleg jobban megismerheted személyesen a down szindrómával élő embereket és családjaikat, esetleg már nem félelemmel, hanem őszinte kíváncsisággal tekinthetsz ránk, esetleg beállhatsz közénk egy sétára, egy táncra, egy játékra…esetleg így jobban megérezheted, hogy mi mit is érzünk, hogy nem sajnálat kell, hanem egy őszinte elfogadás, egy őszinte igény, hogy” sokszínű társadalomban” – teljes értékű tagként élhessünk, megkapva minden esélyt és lehetőséget, ami a jövőhöz jár….

A kromoszóma karnevál rólunk, értünk szól. Kisari Károly, Rejtett Kincsek Down Egyesület tagjainak , Kovács Margit és a többiek fáradhatatlan és kitartó munkájának, szervezésének köszönhető, hogy vasárnap egy vidám hangulatú karneválon vehetünk részt. Fergeteges programokkal.

HATALMAS köszönet és elismerés mindenkinek, aki ennek a létrejöttében részt vett !!!

A karnevál Facebook oldalán olvashatod a bővebb információkat: ITT.

 

Május 6.10.00 óra, Batthyány tér – Várkert Bazár

Program:

• 10.00 órától jótékonysági séta a Batthyány tértől a Várkert Bazárhoz a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség Zenekara, valamint a gyáli majorett csoport vezetésével

• 11.00 órától ingyenes programok a Várkert Bazárnál
szabadtéri nagyobb színpadi koncertek:
– Budapest Show Kórus
– Ghymes
– 4 for Dance
– Nem Adom Fel

bent a kis színpadon és az aulában:
– Bábszínházi előadás
– Színpadi kalòz-varázslò műsor
– bemutatkoznak a Csodavárak, lesznek kézműves programok, arcfes-tés
– ingermentes pihenőszoba

Betekintést kaphattatok eddig Petiről a blog alapján, itt láthattok sok sok szeretettel telt szíveket, őszinte mosolyokat. Szeretnék ott lenni. Szeretnék bulizni. Tervezem, hogy megyünk, de agyon nem készülöm magam, mert akkor megint közbe jöhet valami. Így csak egyszerűen kijelentem, én ott leszek Petivel !  És Te ??

S mielőtt jönne egy negatív komment, hogy minek ünnepelni a kromoszómáinkat, kijelentem, hogy az Életet, az Életörömöt ünnepeljük. Senki nem kéri a betegségeit, a másságát.

Régebben írtam, hogy minden down szindrómás arc mögött külön történet és tragédia áll. Mi csak próbáljuk a helyzetünkből a maximumot kihozni, felhívni a figyelmet arra, hogy a mi Életünk, a gyermekeink Élete is Élet, érzelmekkel, gondolatokkal teli, csak picit másként éljük meg a hétköznapokat, picit más lett az Élet jelentése, picit mást is látunk, picit más értékrenddel élünk…Kinyitottuk a szívünket és lelkünket, mert a plusz egy kromoszóma erre is képes, minden szomorú tulajdonsága mellett is élni akar és kitartóan harcol…

Megtanít igazán figyelni és törődni, a lélek rezdülése szintjén. Segít túl látni a láthatón, és megérinteni a láthatatlant. 

Minden fáradtságával, küzdelmével, kimerülésével, érzelmi hullámvasútjával ez is Élet, a mi Életünk…

Köszönöm, hogy elolvastad életünk röpke pillanatát. Mindownnap blog oldalt ITT találod a Facebook felületén.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük