betegség

Feladatozunk

iras

Tegnap délutánra Eperke is kicsit beteg lett. Így nem ment oviba ő sem. Ma tovább aludhatott mindenki, mint reggel 6. Ilyenkor én sem érzem magam annyira fáradtnak. Mivel tegnap délelőtt nem kalkuláltam azzal, hogy a lányom beteg lesz, reggeli után el kellett mennem boltba,  megvásárolni mindazt, ami a következő napokban az ebédhez kell. Apa délutános, így ő tudott a gyerekekkel lenni.

Tegnap a nagyi kérdezte Petitől, hogy megmutatja-e neki, hogy hogyan tud írni. Petim közölte vele: „ Nem tudom megmutatni, mert itthon nincs olyan füzetem, mint az iskolában, anya még nem vett nekem olyat.” Ezen megint mosolyogtam is, meg el is gondolkodtam. Tényleg nincs itthon vonalas füzete, de olyat, mint a suliban, nem is kapok már egy boltban sem. Kigondoltam, hogy attól még megvehetem, legfeljebb az aló és felső vonalakat filctollal megvastagítom, így jobban érzékelheti a sormagasságot és azt, hova kell rajzolnia a vonalakat, köröket. Ki kell használnom a tanulni akarását.

Az élelmiszer bevásárlás után mentem a papírboltba. Az eladóval átnéztük az összes füzetet, amelyik a legjobban hasonlított az iskolában lévőre, kifizettem. Persze Eperkének is vettem egyet.

 A tulajdonos is az üzletben volt. Régóta szeretnék Petinek terápiás ollót. Az ilyen olló dupla, azaz Peti is, én is be tudom tenni az ujjaimat az adott helyre és együtt tudjuk használni. A sima olló használatára még nem érzett rá, pedig nagyon szeretne már vágni. Az osztályfőnöke ajánlotta ezt az eszközt .A használatával Peti megtapasztalhatja, hogy hogyan kell mozdítania az ujjait, ahhoz, hogy vágni is tudjon vele. Előbb – utóbb rögzíti az agya, s talán egyszer egyedül is meg tudja oldani a használatát. Egy ilyen olló beszerzése egy írószer boltnak sem egyszerű, mert nem tucat termék, legtöbbször  bizonyos összeg határig kell rendelniük egy adott katalógusból, hogy  ők is meg tudják venni. Elmondtam a tulajdonosnak, hogy egyik nagy vágya teljesülhetne Petinek, ha meg tudna tanulni vágni, én pedig nagyon boldog lennék, ha ez sikerülne. A tulajdonos egy középkorú úriember, mindig nagyon kedves, empatikus. Most is az volt, mondta, egy kis türelmet kér, megpróbálja beszerezni, de ehhez több idő kell. Láttam szemében a melegséget, megértést. Éreztem, ő biztosan megpróbálja meghozni nekünk. Picit jó érzés volt a pozitív hozzáállása. Vidáman siettem haza.

Gyorsan megfőztem az ebédet, elpakoltunk. Ekkor mutattam meg a gyerekeknek a füzetet. Peti ugrált örömében, csapkodta a kezét a lábához : „ Anya, vettél nekünk füzetet? Fogok tudni írni ? Ügyes leszek ám ! Köszönöm, köszönöm ! „ Eperke is örült, a mosoly megjelent az arcán. Tudni kell, hogy minden ilyen jellegű feladatnál, először egyeztetek Peti pedagógusával, nehogy rosszul álljunk hozzá egy feladathoz, vagy másként mutassam meg, mint ahogy tanulják a suliban, a berögzülés miatt fontos.

Peti lelkesen húzta a vonalakat és rajzolta a köröket : „ Anya, így kell csinálni ? Jól csinálom ? Ügyes vagyok?” Segítettem ahol elakadt és dicsértem, ha sikerült egy nagyon szép egyenest vagy kört rajzolnia. Eperke pedig tanulta az anya, apa szavakat. Érdeklik a betűk nagyon, elmondja mindig, hogy mit gyakorolnak az oviban, mit tanult éppen. Petinek is tanítja magától, Peti pedig örömmel hallgatja, tanulja.

Telefonált ma a doktor néni, hogy Peti egyedi méltányosságos pelus receptje engedélyezve lett, így holnap délelőtt odamegyek, majd leadom a receptet a segédeszköz boltban. Aktív hetünk van ismét.

December eleje óta elcsigázottan fáradtnak éreztem magam, energiaszegénynek, ezt leginkább a gyerekek  és a párom miatt sajnáltam. Hétfőn este sikerült egy, a lelkemben nyitottan  keringő ügyet lezárnom, így, úgy érzem felszabadult energiám, nem nyomaszt a lezáratlanság. Ez saját magammal kapcsolatos ügy volt. A felszabadult energiák kezdenek feltölteni, végre kezdenek újra terveim lenni. Változtatásokat kell eszközölnöm magamon, hogy frissebb lehessek, mert picik még a gyerekek s annyi mindent szeretnék még mutatni nekik, de az állandó fáradtság mellett nehezen megy. Szurkolok magamnak, hogy legyen elég erőm, hitem, kitartásom kivitelezni mindazon dolgokat, amik jelenleg az agysejtjeimet foglalkoztatják.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük