család

Életünk az M1 , Esély című műsorában – Benne vagyunk a TV-ben…

Életünk a tv képernyőn, M1, Esély című műsorában…itt a film is:

Itt a link, kattints rá, , kb a 4. perctől van az életünk….

5/#http://www.mediaklikk.hu/video/esely-2017-10-14-i-adas-5/#

 

Hetekkel ezelőtt keresett meg Szabó Andrea, hogy szeretne az életünkről forgatni. Beleegyeztem, hiszen egyik célom, hogy megismertessem Petin keresztül a másság arcát.

Nyíltan és őszintén vállalom, hogy egy ilyen helyzetben, az elején borzalmas gondolatok és érzelmek uralkodnak az ember egész lényében, minden percét ezek uralják…Aztán szépen, lassan átalakul és megváltozik minden. Senkinek sem lenne szabad szégyellnie magát a negatív érzések miatt…

Minden érzelmi változás, minden új megészlelése egy folyamat a lélekben, változó kifutási idővel.

A forgatás alatt, köszönhetően Andreának és Újvári Gábornak, nagyon jó, természetes hangulat volt jelen. Le tudtuk győzni zavarunkat, az izgulásunk sem nőtte túl magát. Átéltünk újra sok érzést, az emlékek szinte rátelepültek a jelenünkre.

Annyira szeretném átadni a belső utunkat azoknak, akiknek most születik beteg babájuk, akik most a fájdalom fátyolán át tekintenek a világra. Szeretném elhitetni velük, hogy ez nem a világ vége,  hanem csak  kapnak egy másik értékrenddel rendelkező világot….

Szeretném a kívülállókkal megismertetni a mi világunkat, hogy ne féljenek a fogyatékosságtól, hanem inkább próbálják megismerni, mert ha valamit megismerünk, annak az elfogadása is könnyebb…

Nehezített az utunk, de rejt sok örömet is. 

MA végignézve délelőtt az adást, Petra lányom, zsebkendőt a szemére téve jött oda hozzám, hogy : ” Nem sírtam most nagyon, csak egy kicsit…”

Én is sírtam, mert talán most, a 10 év elteltével érzem, hogy milyen nehéz volt az eleje, de mégis mennyire megérte minden pillanata a 10 évnek. Minden betegség, minden gond, minden öröm, minden mosoly Érte volt és van, minden fáradtságom, minden lelki nyűgöm ellenére most látom, mennyire megéri minden befektetett perc. Hiszen akkora szeretetet és fejlődést kapok vissza, amire nincsen szó….

Ez a pár perc, ami az adásba került, szerintem mindent visszaad… Nekünk legalább is…

Köszönöm, hogy elolvastad életünk röpke pillanatát. Megtalálsz a Facebook oldalon

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük