család

Állj meg a piros lámpánál, különben megölhetsz…

 

Ha pirosat jelez a  közlekedési lámpa vajon dekoráció ???? Vagy út a halálhoz…halottak napja előtt és után,mindig !

Petit minden nap autóval viszem, Tatabányáról Kömlődre. 

Az út folyamán számos lámpás kereszteződésen kell átmennem. Reggeli forgalmat senkinek nem kell bemutatni, s az ipari park felé vezető hosszú sort sem, sem a Környén átvezető utat…. Hosszas a várakozás, lassan haladó kocsisor, kell, kellene a türelem, az odafigyelés. 

Ehelyett a szabálytalanságok sokaságát látom mindig. Az előzések életveszélyes manővereit, a piros lámpán való áthaladást !!!!

A piros lámpánál minden nap látok átsurranókat, és nem olyan áthaladást, amikor nem lehet lefékezni, hanem olyant, amikor bőven lenne idő megállni, csak rohan az autóvezető, siet. Arra azonban nem gondol, hogy amikor ő áthalad a piroson, a másiknak már valószínűleg zöld van. Párbajra akarják hívni a halált? Vagy éppen gondatlan emberölés, halálos gázolás okozói akarnak lenni????? Dühöngök emiatt.

forrás: Pinterest

Nem akarnék áldozat lenni. Főleg nem szeretném, hogy a gyerekem legyen az áldozat. Miért kell ennyire rohanni ? Az Élet értéke nem ér semmit? Inkább legyen az a valaki vagány, vagy gyorsabb??? Mert ő azt hiszi soha nem lehet baleset okozója? Ott ül velem minden reggel, minden délután Petim. Kétszer is veszélyeztetem? Vagy mások veszélyeztetik az Életét ? Miért nem lehet nyugodtan autóba ülni, miért kell a szabálytalanságok tömkelegét érzékelni állandóan? Frusztráló. Enélkül is van bőven gondom….

Szerencsére az iskolához épségben megérkezve, Petim boldogan száll ki a kocsiból, és halad a bejárat felé. Nem csoda, hiszen itt mindig történik valami…

A suliban is készültek tökök. Mindenki a maga tudása szerint alkotott. Peti hűen az arcához, szeplőket is kapott a saját alkotásához. Ki mihez értett, úgy alkotott. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ebben az iskolában a sikerélmény elérése a legnagyobb feladat. Azt hiszem az arcon látszik a boldogság….Mindig. Imád ide járni.

S nehogy azt higgyük, hogy neki ez olyan könnyen ment. Most már ebben is ügyes.

S még éveken keresztül szeretnénk ide járni.

Kérek minden autóst és gyalogost, álljon meg a pirosnál és adjon lehetőséget a hosszú életre !!!

Köszönöm, hogy elolvastad életünk röpke pillanatát. Megtalálsz a Facebook oldalon

 

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük